Wandelen in Wuustwezel

Het wandelseizoen is gestart!

Tijdens de langste dagen van het jaar organiseert toerisme Wuustwezel weer een ochtendwandeling. Thema dit jaar is ‘ochtendwandeling langs boerderijen’. We wandelen langs verschillende landbouwbedrijven en de gids vertelt je meer over wat er achter de muren van de verschillende bedrijven gebeurt.

Het traject is een 6 km lang en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een klein stukje onverharde weg, maar bij droog weer best doenbaar. Na de wandeling kan je aanschuiven voor een deugddoend ontbijt. En na het ontbijt is er nog gelegenheid om de Wolkenvenhoeve te bezoeken.

Praktische info:
Vertrek om 06.00 uur
Plaats: Wolkenvenhoeve, Wolkenvenweg 9 – 2990 Wuustwezel
Prijs: € 10 voor volwassenen, kinderen (tot en met 12 jaar) € 5.
Wil je alleen meewandelen, dit is gratis.
Inschrijven: voor vrijdag 16 juni 2017 via toerisme@wuustwezel.be of 03 690 46 43 

 

Onderox organiseert reeds jaren fiets- en wandeltochten in de Kempen.

Hoe werkt het:

  • Je vraagt tijdens de normale openingsuren van één van de deelnemende horecazaken een routebeschrijving.
  • Je betaalt 5 euro en ontvangt daarvoor een huisproever of een tegoedbon.
  • Tijdens de tocht beantwoord je drie vragen en zet je vier foto’s in de juiste volgorde.
  • Bij aankomst steek je het deelnemingsformulier in de urne waarmee je meteen kans maakt op een waardebon van 25 euro van de zaak in kwestie.
  • Telkens je een deelnemingsformulier koopt, krijg je een stempel op jouw wandelkaart, die is ook te plaatse te verkrijgen. Met vijf stempels is die vol en maak je kans op één van de hoofdprijzen. Daarna begin je gewoon aan je volgende spaarkaart.

De wandelgids met daarin het volledige aanbod is te verkrijgen bij de toeristische dienst van Wuustwezel. Daar kan je ook terecht voor alle verdere inlichtingen:

Poort naar het Platteland

Dorpsstraat 36
2990     Wuustwezel
Tel 03 690 46 43
toerisme@wuustwezel.be
www.wuustwezel.be

Bericht over Happen en Trappen!

Voorlopig kan je in Wuustwezel niet Happen en Trappen!

 

Wandelnetwerk Kempense Heide

 

 

 

 

Sinds het voorjaar 2011 kan je in Wuustwezel  wandelen via het wandelnetwerk Kempense Heide. Een kaart is te koop in de Poort naar het Platteland voor 8 euro. Het systeem is hetzelfde als bij het fietsknooppuntennetwerk. Gewoon op voorhand uw route uitstippelen via de knooppunten en dan onderweg de juiste nummers volgen. Je maakt je wandeling zo groot of zo klein je zelf wil.

Wandelen doorheen het Wuustwezelse platteland.Maar je kan ook zeven bewegwijzerde wandelingen maken. Een handige wandelbrochure is te koop in de Poort naar het Platteland aan 3 euro.

Deze wandelingen kregen onlangs een nieuwe bewegwijzering.