Woonzorgcentrum Sint-Jozef

Ons woonzorgcentrum biedt voor 90 bewoners een hartelijke en kwaliteitsvolle thuis in een mooie groene en rustige omgeving.

Onze afdelingen

We beschikken over drie entiteiten waar bewoners vanaf 65 jaar wonen. De kamers werden gerenoveerd in de periode 2002-2004.

In onze afdelingen Ter Eiken en Ter Beuken wonen ouderen waarbij het zelfstandig thuis wonen niet meer goed lukt. Elke afdeling heeft een gezellige zit- en leefruimte en buiten kan men genieten van een prachtige parktuin. Mensen met dementie of met zwaardere zorgbehoeften vertoeven in onze zorgafdeling ‘Ter Linden’. Deze bewoners kunnen genieten van extra verwennerijen zoals een relaxatiebad en een mooie (afgesloten) tuin.

Het woonzorgcentrum beschikt over een polyvalente zaal waar geregeld grote activiteiten worden georganiseerd. In deze ruimte is tevens een cafetaria die elke dag geopend is van  14.00 uur tot 17.00 uur (vrijdag tot 15.30 uur). Deze ruimte is vrij toegankelijk. Bij activiteiten kunnen de openingsuren wijzigen.

Onze medewerkers

De directeur van het Woonzorgcentrum is Mark Vandezande. Hij wordt bijgestaan door drie hoofdverpleegkundigen: Annelies Deboel (Ter Linden), Martin Vissers (Ter Beuken) en  Ines Suvée  (Ter Eiken).

Ons team van verpleegkundigen, verzorgenden, kinesisten en logistiek ondersteunend personeel zorgen voor de warme zorg die onze bewoners dag in dag uit verdienen.  Ons team van animatoren en ergotherapeuten zorgt daarnaast ook voor aangename binnen- en buitenactiviteiten.

Verder zorgt ons keukenteam voor lekkere maaltijden en/of aangepaste diëten.  Het schoonmaakteam zorgt voor het dagelijks onderhoud van de kamers en de gemeenschappelijke ruimten.

Verder vind je in ook een kapsalon waar onze bewoners tegen betaling terecht kunnen. Enkele verzorgenden doen tegen een bijkomende vergoeding specifieke pedicurebehandelingen.
 

Aanmeldingen 

Een verhuizing naar een woonzorgcentrum is een grote stap. Onze directeur, Mark Vandezande en onze maatschappelijk werker, Ingrid Willaert, begeleiden u hierbij.   

Wij werken doorgaans met een wachtlijst. De aanvragen voor opname worden eerst chronologisch genoteerd door de sociale dienst van het woonzorgcentrum.  Vervolgens wordt een wachtlijst opgemaakt door de opnamecommissie volgens vastgestelde parameters.

Het woonzorgcentrum heeft momenteel een erkenning voor 56 RVT-bedden (zwaar zorgbehoevenden) en 34 ROB-bedden. Het OCMW kiest voor de opname van zwaar  zorgbehoevenden. Minder zwaar zorgbehoevenden en personen van buiten de  gemeente worden beperkt opgenomen. Voor de zorgafdeling is een aparte wachtlijst.

Tarieven

Vanaf 1 januari 2008 wordt de ligdagprijs jaarlijks geïndexeerd. De ligdagprijzen bedragen voor 2014:

  • kleine eenpersoonskamer: 53,32 EUR
  • grote eenpersoonskamer: 57,62 EUR
  • echtparenkamer: 96,87 EUR
  • korting voor een echtpaar die 2 aparte kamers hebben: 5,26 EUR per persoon per dag
  • opleg voor bewoners van buiten de gemeente: 2,00 EUR per dag

Men dient apart te betalen voor:

  • kapsalon
  • specifieke pedicurebehandelingen
  • wassen van de eigen kledij
  • telefoonabonnement en gesprekken op de kamer

Indien men onvoldoende middelen heeft om het verblijf te betalen, wordt een sociaal en financieel onderzoek opgestart, waarbij de onderhoudsplicht van de kinderen wordt onderzocht (zie sociale dienstverlening).

Contact

Voor meer informatie en voor aanvraag voor opname op de  wachtlijst kan steeds terecht bij de sociale dienst van het woonzorgcentrum, Ingrid Willaert: 03/270.33.90 (rechtstreeks nummer). Ingrid werkt op maandagnamiddag, dinsdag, donderdag en vrijdagnamiddag.

Bekijk ook even het filmpje hieronder: