17/10 Dag tegen Kanker

17/10/2019: Dag tegen KankerHelp ons om van de Dag tegen Kanker weer een dag vol solidariteit te maken, een dag waarop we kankerpatiënten en hun naasten een ongelooflijk hart onder de riem steken. Die avond organiseren we een workshop 'massage voor kankerpatiënten' door Katrien Meeussen.

Wat houdt de Dag tegen Kanker in?
Tijdens de Dag tegen Kanker op donderdag 17 oktober roept Kom op tegen Kanker alle Vlamingen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten, hun hulpverleners en al wie om hen bekommerd is, door een geel lintje te dragen. Een grote groep mensen, want jammer genoeg wordt bijna iedereen vroeg of laat geconfronteerd met kanker, rechtstreeks of in zijn omgeving.

Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Gelukkig overleven steeds meer mensen de ziekte. Steeds meer mensen leven dus met de gevolgen van kanker, in Vlaanderen al ruim een kwart miljoen.

Kanker is een ingrijpende ziekte. De behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving.

De Wuustwezelse actie: Massage bij kankerpatiënten
Ben je vriend(in), echtgeno(o)t(e), ouder, zoon of dochter van een kankerpatiënt en wil je hem of haar leren verwennen met een heerlijke voetmassage,  dan kan je op deze dag tegen kanker een info- en oefenavond volgen in GC Blommaert, Gemeentepark 22.   Katrien leert je waarin een massage voor kankerpatiënten verschilt van een gewone massage,  waar je zeker rekening mee moet houden,  wat de aandachtspunten zijn.  Je oefent de voetmassage.

Je mag alleen komen of samen met de persoon aan wie je de massage wil geven.  Je brengt een hoofdkussen en twee kleine handdoeken (die vuil mogen worden van de massageolie) mee. 

De workshop gaat door op 17 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur in GC Blommaert. De workshop is gratis. Inschrijving verplicht via de dienst welzijn. 

Meer info
Dienst welzijn - 03 690 46 14 - welzijn@wuustwezel.be