Beheerwerken in park Franciscanessen

In de loop van augustus worden er bosbeheerwerken uitgevoerd in het park van de Franciscanessen in Gooreind. De geschalmde bomen worden gekapt. Het betreft een verderzetting van werken die eerder al zijn aangekondigd. Het park blijft tijdens de werken toegankelijk. 

Beheer van het kloosterpark
In het klooster van Gooreind werden tussen 1895 en 2010 meer dan tweeduizend missiezusters opgeleid om te worden uitgezonden over heel de wereld. Nadat het klooster de deuren sloot, kregen de gebouwen en het groendomein een nieuw leven. De kloostergebouwen zijn omgevormd tot een woonzorgcentrum.

Het klooster is omringd door een patchwork van dreven, weilanden en bossen. De vzw het Kempens Landschap heeft dit domein aangekocht en omgevormd tot een openbaar park. Langs de dreven staan infoborden met het verhaal van de zusters en het domein. Er werd ook een info-kiosk geplaatst bij de begraafplaats, achteraan op het domein.

Het beheer van het domein wordt uitgevoerd door een vaste groenploeg, die het park onderhoudt en stapsgewijs verder opwaardeert. Komende winter komt er nieuwe aanplant om de bosverjonging een duwtje in de goede richting te geven.