Drie regenboogzebrapaden kleuren het wegdek

Wuustwezel is drie regenboogzebrapaden rijker. Het lokaal bestuur wil zich daarmee profileren als een gemeente waar iedereen zich thuis kan voelen en protesteren tegen elke vorm van discriminatie en ongelijkheid.

De gemeentelijke technische dienst heeft deze week drie regenboogzebrapaden geschilderd. Die kleuren het wegdek in Gooreind aan begin Theo Verellenlaan ter hoogte van het Schoolhuis en kerk, in Loenhout tegenover café De Kievit aan het begin van de Brechtseweg en in Wuustwezel aan de Guido Gezellelaan evenwijdig met Bredabaan (foto).
 
Volgende week maandag 17 mei, wordt het zebrapad in Wuustwezel officieel ingehuldigd tijdens de internationale dag tegen homofobie. Het schepencollege krijgt daarbij hulp van een klas uit de nabij gelegen middelbare school Stella Matutina, waarbij de coronamaatregelen uiteraard worden gerespecteerd. De leerlingen volgen een traject met Paars, een organisatie die scholen bijstaat met lessen rond seksuele geaardheid. Kijk voor meer info hierover op www.paars.today.