Een nieuw TEJO-huis in Kalmthout

TEJO: Therapeuten voor JongerenTEJO staat voor Therapeuten voor Jongeren. Dit initiatief voorziet gratis therapie voor jongeren van tien tot twintig jaar oud.

Een grote toegankelijkheid, anonimiteit en professionaliteit zijn de sleutelwoorden van deze organisatie die volledig draait op vrijwillige krachten. De gemeenten Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel sluiten zich hiermee aan bij de bestaande en zeer succesvolle TEJO-huizen in Brasschaat en Schoten.

Opstart in 2019
In 2019 kunnen ook jongeren uit Wuustwezel en de omringende gemeenten bij TEJO terecht. TEJO werd opgericht als reactie op de lange wachtlijsten voor psychologische hulpverlening bij jongeren. Door laagdrempelig, anoniem, kort op de bal en gratis te werken, wil TEJO hulpvragen bij jongeren in een vroeg stadium opvangen zodat problemen niet escaleren.

TEJO-huis in Kalmthout
De trajecten zijn kortdurend en oplossingsgericht en vertrekken vanuit de jongere zelf. Indien nodig wordt doorverwezen naar reguliere hulpverlening. Er wordt extra aandacht besteed aan een warm onthaal zodat jongeren TEJO ervaren als een veilige haven van waaruit ze nadien weer krachtiger kunnen vertrekken.        

Het TEJO-huis zal onderdak vinden in de Dorpsstraat 3 te Kalmthout, waar ook de JACPlus-werking en het Kruispunt gehuisvest zijn. Tijdens de openingsmomenten van TEJO zullen er echter geen andere diensten open zijn, om de anonimiteit te garanderen.  

Gezocht: Therapeuten
TEJO is nog op zoek naar therapeuten die zich op vrijwillige basis willen inzetten voor onze jongeren. Hebt u een therapie-opleiding afgerond of volgt u deze en hebt u enkele uren tijd vrij? Op de website www.tejo.be vindt u onze vrijwilligersprofielen, neem gerust een kijkje.

Meer info
Voor meer informatie kan u terecht bij Katrien Van den Bosch, coördinator Tejo Brasschaat – Schoten op het nummer 0471 590 695 of via katrien.vandenbosch@tejo.be