Kunst in het gemeentehuis

© Anton Verbeek - LoenhoutTot en met 15 januari 2020 kan je in de inkomhal van het gemeentehuis een serie van vijf foto's bewonderen over de Azencross in Loenhout. Deze serie werd geslecteerd voor Salon Foto Nationaal 2018 van de Nederlands Fotobond.

Anton Verbeek (°1955) is een amateurfotograaf uit Breda. Het leuke aan fotografie is dat je met beelden een verhaal kunt vertellen. Dat is wat Anton met zijn foto’s ook probeert te doen. Hoewel hij geen voorkeur heeft voor specifieke onderwerpen, zijn mensen wel toonaangevend in zijn foto’s. Dit gecombineerd met zijn aloude voorliefde voor de wielersport kwam hij op een decemberdag uit in ons dorp Loenhout.

De Azencross is hier al sinds 1984 een welbekende jaarlijkse wielerveldrit. De datum, vlak na de Kerstdagen, brengt ieder jaar weer veel volk op de been. Hartstocht voor deze tak van de wielersport gaan hand in hand met bier en frieten en in een sfeer van gezelligheid en gemoedelijkheid. Maar bovenal is het een bovenmaatse prestatie van deze wielrenners, die één uur lang ploeteren over hellingen, scherpe bochten en wasborden en daarbij modder, regen en koude moeten weerstaan.

Meer info
Anton Verbeek - 0031623262878 - averbeek@kpnplanet.nl
Dienst cultuur - 03 690 46 26 - cultuur@wuustwezel.be

 
Meer info
cultuur@wuustwezel.be, 03 690 46 26