Minder mobielencentrale

Minder Mobielen Centrale (MMC)

De MMC is een organisatie van het OCMW van Wuustwezel, zij vervoert mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen en waarvoor openbaar vervoer geen oplossing is. MMC werkt met vrijwillige chauffeurs en dispatchers en heeft haar thuisbasis in het dienstencentrum Ter Wezel.

De MMC vervoert haar leden met gewone personenwagens, eigendom van onze chauffeurs. De leden betalen hiervoor een kilometervergoeding. Personen met een rolwagen vervoeren lukt niet voor de MMC. Hiervoor werken we samen met Handicar vzw.

Lid worden?

Om lid te kunnen worden, moet je inwoner zijn van de gemeente Wuustwezel en Wuustwezel en onder de vastgelegde inkomensgrens blijven. Bel hiervoor naar de dispatching op het nummer 03 633 08 88.

Voor de MMC betaal je een lidgeld van €12 per kalenderjaar. Koppels betalen €18 voor een kalenderjaar. Word je lid na 30 juni, dan betaal je de helft voor de rest van het kalenderjaar.

Een rit boeken?

Je kan ritten aanvragen van maandag tot en met vrijdag tussen 9 uur en 12 uur. Deze aanvraag mag telefonisch op het nummer 03 633 08 88, of door langs te komen op het dienstencentrum Ter Wezel of via het online boekingsformulier.

Vraag je rit zo snel mogelijk aan, en dit ten laatste drie werkdagen op voorhand. De dispatchers doen al het mogelijke om dan een chauffeur te zoeken. Mocht dit niet lukken dan rekenen we op je begrip.

Indien een rit niet kan doorgaan gelieve deze tijdig te annuleren via 03 633 08 88.

Kostprijs en betaling

Je betaalt voor de MMC een kostprijs van €0.35 per gereden kilometer. Minimaal betaal je €3.50 voor een rit. De rekening begint te lopen bij het vertrek van de chauffeur thuis en eindigt terug bij hem thuis. 

De leden van de MMC betalen aan het einde van de rit rechtstreeks aan de chauffeur.

Waar en wanneer kan je ons bereiken?

Elke werkdag van 9 uur tot 12 uur

  • Tel: 03 633 08 88
  • e-mail: vervoer@wuustwezel.be
  • Adres: Dienstencentrum Ter Wezel, Achter d’Hoven 65, 2990 Wuustwezel

Meer info in de folder hieronder.

Bijlages: