Niet-essentiële reizen vanuit provincie Antwerpen naar Nederland afgeraden

Niet-essentiële reizen tussen Nederland en Prov. Antwerpen afgeradenHet Ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland heeft een oranje reisadvies gegeven voor de provincie Antwerpen. Ook FOD Buitenlandse Zaken heeft intussen Nederland ingekleurd als 'oranje', maar enkel voor mensen die vanuit de provincie Antwerpen naar Nederland gaan. In essentie betekent dit dat niet-essentiële reizen vanuit NL naar de provincie Antwerpen en omgekeerd vanuit de provincie Antwerpen naar Nederland worden afgeraden. 

Dit advies komt er door de snelle toename van het aantal besmettingen met Covid-19 in de provincie Antwerpen. Er komen dit keer geen fysieke belemmeringen (zoals grenscontroles of -blokkades) bij de grensovergangen met België.

Vanuit Antwerpen naar Nederland:

  • Alle niet-noodzakelijke reizen van en naar de provincie Antwerpen worden sterk ontraden. Reis dus alleen vanuit Antwerpen als dit noodzakelijk is.

  • Reizigers afkomstig uit de provincie Antwerpen worden na binnenkomst in Nederland geacht in (thuis)quarantaine te gaan. Vanuit de provincie Antwerpen naar Nederland om te feesten, boodschappen te doen of een dagje uit is dus niet mogelijk.

  • Voor bepaalde groepen reizigers geldt een uitzondering: Voor o.a. zorgprofessionals, grensmedewerkers en transportmedewerkers geldt dat als zij voor hun werk reizen, zij niet in thuisquarantaine hoeven, tenzij zij klachten hebben.

  • Meer info: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/nederland

De provinciegouverneur Cathy Berckx vraagt ook om zo weinig mogelijk niet-essentiële verplaatsingen te maken: 

"Om de verdere verspreiding van het virus maximaal tegen te gaan, vraag ik ook uitdrukkelijk aan iedereen om geen onnodige verplaatsingen te maken naar de meest getroffen zone, naar de Antwerpse regio dus, en ook omgekeerd. Blijf zo veel mogelijk thuis. Ga niet elders feesten, breng u zelf en anderen niet in gevaar."

Vanuit Nederland naar Antwerpen

  • Alle niet-noodzakelijke reizen naar de provincie Antwerpen sterk worden ontraden. Reis dus alleen naar Antwerpen als dit strikt noodzakelijk is.
  • Kom je terug uit de provincie Antwerpen naar Nederland, dan word je dringend geadviseerd om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.
  • Boodschappen doen, tanken, winkelen, horecabezoek, dagjes uit en weekenden weg kunnen voorlopig niet
  • Je kunt wel door de provincie naar je bestemming reizen als deze buiten het ‘oranje’ gebied ligt, maar stop niet om te rusten of te tanken.
  • Meer informatie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/belgie/reizen/reisadvies 

We willen iedereen op het hart drukken het reisadvies op te volgen. Het gezamenlijk optrekken tegen het coronavirus is ook nu nodig. Juist door samenwerking krijgen we het coronavirus onder controle.

Meer info
dient noodplanning - 03 690 46 20 - info@wuustwezel.be