Nieuw(s)

Fietstocht Tour Elentrik

Vijftien onaantrekkelijke nutskasten in Wuustwezel werden opgesmukt tot heuse kunstwerken die in verbinding staan met elkaar door een fietstocht. Zowel lokale als professionele kunstenaars brengen op dit traject de kunst onder spanning met hun uiteenlopende kunststijlen en inspirerende thema's welke allemaal in verbinding staan met 'Wuustwezel - ruimte om te leven' De kleurrijke ontwerpen zorgen voor een stroom van vernieuwing in de straten van onze gemeente.

Dit kunstparcours biedt een bonte afwisseling van woon-, land- en tuinbouwgebied, van bossen, weiden en velden, van vergezichten, van rust en stilte... en van kunst in het straatbeeld natuurlijk.

De folder is gratis te verkrijgen in de Poort naar het Platteland in Wuustwezel, tevens het vertrekpunt van de 32 km lange fietstocht. Je kan de folder natuurlijk ook hier downloaden en elders op de route vertrekken.

Tour Elentrik is een street-artproject van het Lokaal Bestuur Wuustwezel en Cultuurraad Wuustwezel in samenwerking met Treepack.

 

Activiteitenkalender april - september

Benieuwd naar onze komende activiteiten? Check dan snel of er iets voor jou tussen zit! Inschrijven kan nu al voor alle activiteiten.

Leuk extraatje: bij deelname aan één van de activiteiten maak je al kans op een ontbijt voor twee in een Wuustwezelse horecazaak. Meerdere deelnames verhogen de kans op winst natuurlijk :-). 

Draaien aan het wieleke, luisteren naar het landschap 

Wuustwezel is 5 luisterpalen rijker: door aan het wiel te draaien, vertellen de palen op 5 unieke locaties het verhaal van de landschapsevolutie. Zo leer je bijvoorbeeld dat het Marum ooit bewoond was en hoe het domein van de Franciscanessen haar huidige vorm verkreeg. Je komt vast nog veel te weten over onze gemeente. 

De palen staan verspreid over het grondgebied van Wuustwezel: zo vind je luisterpalen in Terbeek en het domein van de Franciscanessen, aan de Klot, de gasthuishoeves en het Marum.

Alle palen zijn met elkaar verbonden door twee fietslussen (21km en 27km). Meer info over de praatpalen vind je bij de Dienst Toerisme, binnenkort is er ook een gratis folder met de fietslussen verkrijgbaar.

 Luisterpaal aan de Gasthuishoeve

Voor de realisatie van dit project kunnen rekenen op de financiële steun van Leader.

Met steun van ELFPO

 

Dorpsgolf

Een unieke combinatie van golfen en erfgoed! Samen met je vrienden, collega's of familie ga je op stap in Wuustwezel, Loenhout of Gooreind. Onderweg vertelt de gids over de geschiedenis van ons dorp en begeleidt hij de golfspelletjes die plaatsvinden op uitdagende golfterreinen. 

  • Voor groepen tot maximaal 8 personen
  • De prijs bedraagt 10 euro/persoon (huur materiaal, gids en consumptie)
  • Reken erop dat je 3 uur onderweg bent voor een tocht met 8 spelletjes
  • Graag 1 maand op voorhand reserveren

 

Turfbelevingsbox

"Ontdek de verdwenen venen" tijdens 5 fietsroutes en 3 wandelroutes tussen Antwerpen en Breda. De routes nemen je mee doorheen landschappen waar de turfgeschiedenis zich afspeelde. 

Voor 8.50 euro is deze box van jou en geniet je van 5 eeuwen turfgeschiedenis.