Nieuw(s)

Activiteiten herfst 2021 / winter 2022

Neem je tijdens de herfst en de winter deel aan 3 van onze activiteiten, dan maak je kans op een ontbijt voor twee! 

 

Draaien aan het wieleke, luisteren naar het landschap 

Wuustwezel is 5 luisterpalen rijker: door aan het wiel te draaien, vertellen de palen op 5 unieke locaties het verhaal van de landschapsevolutie. Zo leer je bijvoorbeeld dat het Marum ooit bewoond was en hoe het domein van de Franciscanessen haar huidige vorm verkreeg. Je komt vast nog veel te weten over onze gemeente. 

De palen staan verspreid over het grondgebied van Wuustwezel: zo vind je luisterpalen in Terbeek en het domein van de Franciscanessen, aan de Klot, de gasthuishoeves en het Marum.

Alle palen zijn met elkaar verbonden door twee fietslussen (21km en 27km). Meer info over de praatpalen vind je bij de Dienst Toerisme, binnenkort is er ook een gratis folder met de fietslussen verkrijgbaar.

 Luisterpaal aan de Gasthuishoeve

Voor de realisatie van dit project kunnen rekenen op de financiële steun van Leader.

Met steun van ELFPO

 

Dorpsgolf

Een unieke combinatie van golfen en erfgoed! Samen met je vrienden, collega's of familie ga je op stap in Wuustwezel of Loenhout. Onderweg vertelt de gids over de geschiedenis van ons dorp en begeleidt hij de golfspelletjes die plaatsvinden op uitdagende golfterreinen. Binnen enkele maanden starten we ook in Gooreind met dorpsgolf.

  • Voor groepen tot maximaal 8 personen
  • De prijs bedraagt 10 euro/persoon (huur materiaal, gids en consumptie)
  • Reken erop dat je 3 uur onderweg bent voor een tocht met 8 spelletjes
  • Graag 1 maand op voorhand reserveren

 

Turfbelevingsbox

"Ontdek de verdwenen venen" tijdens 5 fietsroutes en 3 wandelroutes tussen Antwerpen en Breda. De routes nemen je mee doorheen landschappen waar de turfgeschiedenis zich afspeelde. 

Voor 8.50 euro is deze box van jou en geniet je van 5 eeuwen turfgeschiedenis.

 

Picknicken aan de Klot

Geen zin om te voorzien in je eigen middagmaal tijdens je fiets- of wandeltocht? De tafels staan immer gereed aan de Klot en de Piknikfabrik levert er sinds maart 2018 erg verzorgde picknicks. Reserveren kan via www.piknikfabrik.be

Picknicken in Wuustwezel