Nieuw(s)

Iets lekkers voor onderweg!

De Wezelse picknick bestaat uit een mix van lokaal, fair trade, biologisch en duurzaam lekkers. Iedere handelaar stelt een eigen picknickmand samen. Voor volwassenen kost de picknickmand 15 euro, voor kinderen 10 euro. Je kunt de picknick rechtstreeks bij de deelnemende handelaars bestellen; te herkennen aan de poster in hun winkel. Je vindt hen ook op www.ecowijzer.be, samen met nog allerlei andere (h)eerlijke producten. Vanaf 11 juli! 

Sjalotte

03/293.96.58 - info@sjalotte.be

3 dagen op voorhand bestellen.

Jaarlijkse vakantie van 27 juli tot en met 9 augustus

Volwassenen: koude pastasalade, wrap, aarbeienkwark, huisbereide limonade

Kinderen: 3 mini-sandwiches met choco, muisjes en boterhammenworst, huisbereide wafeltjes, sapje, verrassing

 

Bakker Wouters: Gooreind of Wuustwezel

0494/72.20.69 - gooreind@bakkerij-wouters.be / 03/636.30.32 - info@bakkerij-wouters.be

Volwassenen: 2 belegde sandwiches, 1 wrap, 1 koffiekoek, vers fruit, fruitsap, yoghurt, beker-bordje-bestek-serviette

Kinderen: 1 belegde sandwich, 1 minikoffiekoek, vers fruit, fruitsap, yoghurt, kerstomaatjes, leuk speelgoedje, beker-bordje-bestek-serviette

 

Patisserie Meeussen

03 298 39 93 - info@patisserie-meeussen.be

Volwassenen: meeneem salade natuur met hesp, koude kip, gerookte zalm of krabsalade; een stokbrood wit of multigranen; vers sinaasappelsap, aardbeitjes, 1 muesli koek, enkele huisgemaakte koekjes

Kinderen: 2 belegde pistolets of sandwiches naar keuze, 1 drankje naar keuze (chocovit, vers fruitsap of water), een donut of een koffiekoek, aardbeitjes, enkele huisgemaakte koekjes

 

Rosa di Luna pop up

Bredabaan 448 - centrum

5 takeaway potjes met 2,5 bollen ijs in smaak naar keuze

 

 

Fietszoektocht Landelijke Gilde in juli en augustus

Download hier de fotozoektocht van Landelijke Gilde of haal je gratis deelnameformulier bij Dienst Toerisme in de bibliotheek. De fietslus van 23 km vertrekt aan de bib en volgt de Pleckskesroute, handig bewegwijzerd met gele LLP-pijlen op de straat. Veel plezier!

 

‘Draaien aan het wieleke, luister naar het landschap’

Dagelijks rijden we langs verschillende landschappen in Wuustwezel. Deze beelden herken je al enige tijd. Soms lijken deze landschappen er altijd geweest te zijn. Maar dit is niet het geval.Bepaalde landschappen hebben in de loop der eeuwen inderdaad een verandering ondergaan. En wanneer je – als passant, als toerist, als inwoner van deze gemeente – dit verhaal hoort, ga je met andere ogen kijken naar het landschap dat je al jaren ‘kent’. Vb. wanneer je verneemt dat een ‘ordinaire’ beek ooit een turfkanaal was waarlangs decennia of eeuwen lang turf afgevoerd werd naar Breda, Roosendaal of Antwerpen, dan krijgt deze waterloop ineens een andere dimensie en ga je vanaf dat moment diezelfde beek in een ander perspectief zien.

Op verschillende plaatsen in Wuustwezel kunnen we een analoog verhaal vertellen: landschappen die door de eeuwen heen gewijzigd zijn.

Zo hebben we in Wuustwezel vijf locaties gekozen waar een boeiend verhaal te vertellen valt. Meestal verandert een landschap door tussenkomst van de mens (turfwinning, landbouwactiviteiten, ….). Maar vaak zien we ook dat de natuur terug terrein wint wanneer de mens zijn activiteiten er gestaakt heeft. Ook gebeurt het dat we gecontroleerd bepaalde stukken grond aan de natuur teruggeven.

En het is deze wisselwerking van landschapsevoluties welke we auditief willen brengen aan de hand van vijf luisterpalen.

Deze komen op volgende locaties:

  • Aan de uitkijktoren de Klot
  • Aan het domein van de Franciscanessen
  • Aan de Poort naar het Platteland
  • Aan het domein van het Marum
  • Aan de Naald in Loenhout

Voor de realisatie van dit project kunnen rekenen op de financiële steun van Leader.

Met steun van ELPFO

Dorpsgolf

Een unieke combinatie van golfen en erfgoed! Samen met je vrienden, collega's of familie ga je op stap in Wuustwezel of Loenhout. Onderweg vertelt de gids over de geschiedenis van ons dorp en begeleidt hij de golfspelletjes die plaatsvinden op uitdagende golfterreinen. Binnen enkele maanden starten we ook in Gooreind met dorpsgolf.

  • Voor groepen tot maximaal 8 personen
  • De prijs bedraagt 10 euro/persoon (huur materiaal, gids en consumptie)
  • Reken erop dat je 3 uur onderweg bent voor een tocht met 8 spelletjes
  • Graag 1 maand op voorhand reserveren

 

Turfbelevingsbox

"Ontdek de verdwenen venen" tijdens 5 fietsroutes en 3 wandelroutes tussen Antwerpen en Breda. De routes nemen je mee doorheen landschappen waar de turfgeschiedenis zich afspeelde. 

Voor 8.50 euro is deze box van jou en geniet je van 5 eeuwen turfgeschiedenis.

 

Picknicken aan de Klot

Geen zin om te voorzien in je eigen middagmaal tijdens je fiets- of wandeltocht? De tafels staan immer gereed aan de Klot en de Piknikfabrik levert er sinds maart 2018 erg verzorgde picknicks. Reserveren kan via www.piknikfabrik.be

Picknicken in Wuustwezel