Op kamp in Wuustwezel

Corona-update zomer 2021

Kom je deze zomer op kamp in Wuustwezel? Fijn, we verwelkomen je met open armen (op 1,5m afstand natuurlijk)! Neem wel zeker contact op met de jeugddienst via jeugd@wuustwezel.be of 03 690 46 27, zodat we weten welke groepen we wanneer mogen verwachten en jullie de nodige info over onze gemeente kunnen bezorgen. 

Op kamp in Wuustwezel

Wuustwezel is een ideale gemeente om met je jeugdbeweging op kamp te komen. Er zijn veel speelterreinen, veel natuur, veel open ruimte en er zijn verschillende plekken en evenementen waar je met je groep even kan uitblazen. Daarnaast zijn er 4 speelbossen en zijn bv. de Kalmthoutse Heide en recreatiedomein De Mosten nooit ver weg. Je vindt in Wuustwezel deze erkende kampplaatsen (zie www.jeugdverblijven.be voor gedetailleerde info):

  • 't Witgoor - Witgoorsebaan 76
  • Chiro Loenhout - Vonderweg 22
  • KLJ Loenhout - Dorensweg 13
  • Chiro Wuustwezel - Trefpunt 4 (niet beschikbaar tijdens de zomervakantie)

Wat valt er allemaal te beleven in Wuustwezel?

Veel! Een overzichtje van speelterreinen, contactgegevens en heel wat praktische informatie vind je terug in onze kampbrochure. Heb je nog vragen over evenementen in de periode van jouw kamp, toffe plekken waar je naartoe kan of andere praktische zaken waar je niet direct iets van terugvindt? Neem dan contact op met de jeugddienst via jeugd@wuustwezel.be of 03 690 46 27.

Mogen wij een kampvuur organiseren?
Dat mag, maar enkel op voorwaarde dat je hiervoor een toelating aanvraagt via de jeugddienst, je de brandweer op voorhand verwittigt en het kampvuur op de daarvoor voorziene plek laat doorgaan. Wuustwezel ligt in bos- en heidegebied, waardoor de kans op bosbranden bestaat. De gemeente werkt met een waarschuwingsindex om het gevaar aan te geven; fase groen = normaal, fase geel = verhoogd gevaar, fase oranje = gevaarlijk en fase rood = acuut gevaar. Vanaf fase oranje is een kampvuur verboden.

Om een kampvuur aan te vragen, stuur je het aanvraagformulier ten laatste 1 week voor het kampvuur ingevuld en ondertekend naar jeugd@wuustwezel.be. Je krijgt een tijdje later al dan niet een toelating voor je kampvuur.

Nog vragen?
De gemeentelijke jeugddienst is er voor, tijdens en na jouw kamp om al jouw vragen te beantwoorden...

Alvast veel plezier in Wuustwezel!