Op stap in en om Wuustwezel

Hopelijk kunnen we tijdens de Paasvakantie genieten van een aantal zonnige lentedagen, want enkele plaatselijke verenigingen hebben hun best gedaan om wandelroutes uit te stippelen langs de mooiste plekjes in onze gemeente.

De jaarlijkse Vinkenwandeling van KWB Wuustwezel kan niet doorgaan, maar in plaats daarvan heeft de organisatie een route van 12 kilometer uitgezet. Voor gezinnen met kleine kinderen en gehandicapten is er een verkorte tocht van ruim 4 km. Langs die korte route kan je onderweg genieten van de verhalen van de Paashaas. Scan de QR code op de borden en beluister het verhaal.

Je kan deze route volgen vanaf 20 maart tot en met 11 april. Het start- en eindpunt bevindt zich bij het cultureel centrum Kadans aan het plein Achter d’ Hoven.

Paaszoektocht

De Loenhoutse afdeling van het KWB laat zich ook niet onbetuigd met een knotsgekke Paaszoektocht. De wandelroute is 5,5 km lang en onderweg zijn er een tiental kleurrijke paaseitjes met een opdracht verstopt. Daarnaast vind je ook hier QR-codes, waardoor je een audiofragment kan afspelen. De verhaaltjes en werden speciaal geschreven  door de jeugdboekenschrijfster An Neven en ingesproken door acteur Pieter Embrechts.

De route vertrekt bij de buurtwinkel aan de Kapelstraat, waar je ook het deelnameformulier kan afhalen en inleveren. De borden staan er van 3 tot 25 april.

Beter buitenwandeling

Tenslotte laat ook de landelijke Gilde je genieten van een bijzonder stukje Wuustwezel met de Beter Buitenwandeling. Deze route is ruim 8 km lang, vertrekt aan de kerk van Sterbos en leidt deels langs onverharde wegen door open landbouwlandschap. Ook hier kan je de route volgen via QR-codes.