Over de bibliotheek van Wuustwezel

Over de bibliotheek

De bibliotheek bevindt zich sinds 1996 in de Gasthuishoeve. In hetzelfde gebouw is de ‘Poort naar het Platteland’* gevestigd.

De tijd dat de bibliotheek enkel een plek was om boeken te ontlenen, is al lang voorbij. Voor kinderen worden er geregeld vertelnamiddagen en workshops georganiseerd, meestal op woensdagnamiddag of in de vakantie. Voor volwassenen worden er lezingen gegeven over uiteenlopende onderwerpen. Kranten en tijdschriften kunnen gratis geraadpleegd worden, en van de internetcomputers en het draadloos netwerk kan je ook gratis gebruik maken. Verder hebben we heel wat dvd’s, cd’s en zelfs gezelschapsspelletjes in onze collectie.

De bibliotheek is een aangename plek om te vertoeven: je komt zo vaak en blijft zo lang je wil. Je kiest zelf wat je ontleent en leest, luistert of kijkt wanneer jou dat uitkomt. Bij onze 2 wijkbibliotheken, in Gooreind en Loenhout, kan je ook nog steeds terecht. 

Jongeren tot 19 jaar en senioren vanaf 60 jaar genieten van gratis lidmaatschap. Iedereen die niet tot deze categorie behoort, betaalt 6 euro lidgeld/jaar.

Klik hier voor de openingsuren van al onze bibliotheken.

    

* De toeristische dienst van Wuustwezel