Over de bibliotheek van Wuustwezel

Bibliotheeksluiting + boekenverkoop

De bibliotheken van Wuustwezel sluiten even de deuren om over te schakelen naar nieuwe bibliotheeksoftware. Het heeft heel wat voeten in de aarde om alle gegevens uit de oude software over te zetten naar de nieuwe software. Bovendien moeten wij de nieuwe software nog een beetje in de vingers krijgen. Van 6 tot 20 oktober kan je niet terecht in de bibliotheek voor het uitlenen en inleveren van materialen. Ook de andere bibliotheken in de provincie zullen gesloten zijn.

Als lid van de bibliotheek kan je wél nog gratis e-boeken ontlenen. Ook laten we onze jaarlijkse boekenverkoop samenvallen met de sluiting zodat je niet helemaal zonder lectuur hoeft te vallen. De boekenverkoop vindt plaats van 9 tot 16 oktober, telkens van 13u tot 17u en tijdens de avondopening van 18u tot 20u. Op beide zaterdagen kan je boeken kopen tussen 10u en 12u.

Vanaf 20 oktober om 10u ben je opnieuw welkom in de bib voor een verse lading boeken, films en spelletjes. Eventuele inlevertermijnen die in deze periode vallen, worden verlengd.

Tot binnenkort!

 

Over de bibliotheek

De bibliotheek bevindt zich sinds 1996 in de Gasthuishoeve. In hetzelfde gebouw zijn het ‘Digipunt’* en de ‘Poort naar het Platteland’** gevestigd.

De tijd dat de bibliotheek enkel een plek was om boeken te ontlenen, is al lang voorbij. Voor kinderen worden er geregeld vertelnamiddagen en workshops georganiseerd, meestal op woensdagnamiddag of in de vakantie. Voor volwassenen worden er lezingen gegeven over uiteenlopende onderwerpen. Kranten en tijdschriften kunnen gratis geraadpleegd worden, en van de internetcomputers en het draadloos netwerk kan je ook gratis gebruik maken. Verder hebben we heel wat dvd’s, cd’s en zelfs gezelschapsspelletjes in onze collectie.

De bibliotheek is een aangename plek om te vertoeven: je komt zo vaak en blijft zo lang je wil. Je kiest zelf wat je ontleent en leest, luistert of kijkt wanneer jou dat uitkomt. Bij onze 2 wijkbibliotheken, in Gooreind en Loenhout, kan je ook nog steeds terecht. 

Jongeren tot 19 jaar en senioren vanaf 60 jaar genieten van gratis lidmaatschap. Iedereen die niet tot deze categorie behoort, betaalt 6 euro lidgeld/jaar.

Klik hier voor de openingsuren van al onze bibliotheken.

    

* Vormingspunt voor het leren werken met computers en tablets

** De toeristische dienst van Wuustwezel