Over de uitleendienst van Wuustwezel

De gemeente beschikt over heel wat materialen die ontleend kunnen worden door verenigingen, scholen en niet commerciële organisaties . Het aanbod is heel divers: van nadarbarelen, WC-wagens en diverse podia tot vuurkorven, signalisatievestjes en megafoons.

De ontlening is niet gratis. Je betaalt een borg die je terugkrijgt als je het ontleende materiaal onbeschadigd en tijdig terugbezorgt. Daarnaast betaal je een klein bedrag voor de huur van het materiaal.

Als je materiaal wil ontlenen, breng je het aanvraagformulier binnen bij de uitleendienst of via e-mail naar uitleen.ow@wuustwezel.be. Als de uitleendienst de materialen moet leveren, moet de aanvraag ten laatste 21 kalenderdagen vóór de ontleendatum binnen zijn en het tijdstip van levering en ophaling afgesproken zijn. Kleine materialen of hoeveelheden moeten altijd zelf afgehaald worden.

De ontleende materialen worden met zorg en respect behandeld. Ze worden proper, ordelijk en netjes gestapeld meegegeven of klaargezet. De uitleendienst verwacht de materialen dan ook proper, ordelijk en gestapeld volgens de meegegeven instructies terug.

Geschonden materiaal of verlies van materiaal meld je steeds bij de uitleendienst. De kosten voor herstelling of vervanging worden ingehouden van de borg of worden als retributie aangerekend wanneer de kostprijs de waarborg overschrijdt.

Verkeerssignalisatie kan enkel afgehaald worden op vertoon van een politiereglement of -advies. Hiervoor kan je een formulier aanvragen bij de Lokale Politiezone Grens of via de website
www.pzgrens.be

Hiervoor dient eveneens een klein bedrag voor de huur betaald te worden en een borg die je terugkrijgt als je het ontleende materiaal onbeschadigd en tijdig terugbezorgt.

Infoborden en plakzuilen

Infoborden
Op verschillende plaatsen langs de belangrijkste invalswegen van onze gemeente is ruimte voorzien voor informatieborden, waar verenigingen hun activiteiten kunnen aankondigen. De vereniging kan de borden bij de uitleendienst komen afhalen, beschildert ze en brengt ze terug binnen. De ophanging van de infoborden gebeurt door de uitleendienst.

Plakzuilen
Op verschillende plaatsen in onze gemeenten staan plakzuilen, waar verenigingen van Wuustwezel hun affiches kunnen aanplakken. De voorwaarden werden vastgelegd in een reglement op het gbruik van de gemeentelijke aanplakzuilen.