Over het onderwijs in Wuustwezel

Eerste steenlegging nieuwe school BlokjeIn een jonge gemeente als Wuustwezel worden jaarlijks een tweehonderd kinderen geboren, die tweeënhalf jaar later met hun eerste boekentasje door de poort van de kleuterschool stappen. Een grote stap voor je kind, maar ook voor jou.

In Wuustwezel is er ruimte om te leven, maar ook om te leren. In de vijf woonkernen (Gooreind, Loenhout, Sterbos, Braken en Wuustwezel) vind je een totaal aanbod van niet minder dan tien kleuter- en lagere scholen. Scholen op mensenmaat, verankerd in de leefgemeenschap.

De voordelen liggen voor de hand: kortere en dus veiligere verplaatsingen van en naar de school, leerkrachten die een band hebben met de lokale gemeenschap, de vriendjes uit de klas zijn de speelkameraadjes uit de wijk, de sport- of jeugdvereniging.

Ook voor de buitenschoolse kinderopvang en het deeltijds kunstonderwijs opteren wij voor een gedecentraliseerde werking: vijf Stekelbeeslocaties in de buurt van de scholen en lessen van de Academie in Gooreind, Wuustwezel en Loenhout.

Alle info werd gebundeld in de onderwijsgids. Een recente versie vind je in bijlage. Deze gids helpt je op weg om een goede school te vinden voor je kind. Of ben je op zoek naar een interessante opleiding in avondonderwijs of een bruikbare opvoedingstip? Naast contactgegevens van de scholen vind je in deze gids ook algemene informatie over onderwijs, vorming en opvoeding.