Poëzie in de natuur

Van 27 januari tot 2 februari wordt voor de tiende keer het grootste poëziefeest van de Lage Landen gevierd.
De poëzieweek staat dit jaar volledig in het thema van natuur en heeft als motto deze woorden van Ramsey Nasr: “bloesemingen en overvloed.”

We (her)ontdekken de poëzie in de natuur en de natuur in de poëzie.

Het voorbije jaar hebben we met z’n allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de exotische jungles die we tegenkwamen op verre reizen of de hoge bergketens buiten ons land. We hebben eerder de verwondering in onze achtertuin gevonden, de schoonheid van stromende beekjes of in de wind schommelende beuken. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin met prachtig bloeiende sierbloemen. Of we staarden in het oneindige naar de koeien die in de wei stonden te grazen. Het lieveheersbeestje dat passeerde liet ons stiekem wegdromen naar een fantasiewereld.

Tijdens de poëzieweek willen we ons laten verrassen door de verwondering van de natuur. We laten ons inspireren door het gefluit van merels en het geritsel van struikgewas.
We geven in de vorm van een gedicht taal aan de schoonheid van de natuur, onze groene toekomst, vol bloesemingen en overvloed.

Voel jij je geroepen om je pen boven te halen en je literaire visie op de natuur neer te schrijven?
Aarzel dan niet om deel te nemen! Iedereen is welkom om zijn of haar gedicht in een Word document voor 9 januari door te mailen naar cultuur@wuustwezel.be.
Vergeet zeker niet je naam of artiestennaam te vermelden. Wij zorgen er dan voor dat jouw gedicht een mooie plek krijgt in onze gemeente.

Organisatie in samenwerking met Cultuurraad Wuustwezel.
Voor meer info: 03 690 46 26

Gedichten in strijd met de goed orde en zeden of in strijd met de wet op discriminatie van minderheden zullen zonder voorafgaandelijk overleg niet getoond worden aan het ruime publiek. De ingezonden gedichten mogen ook geen politieke of commerciële boodschappen brengen. Zonder duidelijke poëtische bedoeling, zullen taalfouten door de organisatie eruit gehaald worden. Door deelname geeft de dichter zijn akkoord voor het gebruik ter publicatie ervan.