Poëziewandeling

Samen genieten van poëzie

Gedichtendag betekent het startschot van de Week van de Poëzie, maar voor Wuustwezel wordt het een hele maand poëzie! In deze tijden van corona brengen wij iedereen samen door middel van een poëziewandeling van donderdag 28 januari t.e.m. 28 februari 2021. Langsheen een uitgestippeld wandelparcours (3 km) kan je op een 20-tal locaties genieten van een prachtig raamgedicht. Ontdek poëzie van Guido Gezelle, Bart Moeyaert, Wouter Deprez en onze eigen Moeke Blommaert… De leerlingen van Academie Noord (beeld) hebben via Mail-Art deze gedichten in een kunstzinnig jasje gestoken.  

Hoe werkt het?

  • Download de IZI Travel-App gratis (beschikbaar voor Android en Apple)
  • Vertrek met een opgeladen GSM (tip: neem oortjes mee)
  • Kies voor "Wuustwezelse gedichtenwandeling"
  • Bij aankomst op de juiste locatie wordt het gedicht automatisch voor jou voorgedragen door de leerlingen van de Academie muziek woord en dans (woordlab)
  • Geen app? Je vind de route en de locaties ook in de bijgevoegde flyer hieronder.
  • Respecteer de coronamaatregelen: blijf binnen jouw bubbel, hou 1,5m afstand en draag een mondmasker op drukke plaatsen 

Post een haiku

Zin om zelf met poëzie aan de slag te gaan? Dat kan tijdens de Poëzieweek van 28 januari tot en met 3 februari. Post dan een haiku op de facebookpagina van de bib of stuur je gedicht naar winnie.heyvaert@wuustwezel.be. Misschien wordt jouw schrijfsel wel haiku van de dag!

Meer info

bibliotheek@wuustwezel.be of 03 690 46 41
Samen gerealiseerd door de Cultuurdienst, Bibliotheek, Gemeentelijke Academie voor Muziek Woord en Dans, Academie Noord met de steun van Cultuurraad, GC- en Bibraad.

Route poëziewandeling

1 Dorpsstraat 36 - Bibliotheek
2 Gasthuisdreef 6 - Huis Van Het Kind
3 Akkerstraat 16
4 Doelen 19
5 Hofakker 32
6 Dr. K.C. Peeterslaan 9
7 Bruidsweg 2
8 Pothoek 3
9 J.F. Vincklaan 11
10 J.F. Vincklaan 7
11 Pothoek 1
12 Aloïs Blommaertstraat 32
13 Gemeentepark 14
14 Gemeentepark 4
15 Kloosterstraat 56
16 Nieuwen Buiten 12
17 Sterke Peer 2
18 Achter d' Hoven - Drumlokaal
19 Achter d' Hoven - Passerelle Academie