Praatcafé tijdens week van de mantelzorg

Als je zorgt voor iemand uit je omgeving die hulp nodig heeft, ben je mantelzorger. Mantelzorg overkomt je meestal. Je rolt erin.

Als mantelzorger help je iemand uit je omgeving die hulp nodig heeft vanwege een handicap, (chronische) ziekte, psychisch kwetsbaarheid, verslavingsproblematiek of ouderdom. Mantelzorg gebeurt niet vanuit een organisatie. Je weet meestal niet wanneer de zorg zal eindigen. Het is weinig voorspelbaar.

Het is dus niet hetzelfde als vrijwilligerswerk, waar je bewust kiest voor een organisatie en taken en je stopt wanneer je dat wil.

Langste dag van het jaar
De langste dag van het jaar, 23 juni, werd symbolisch gekozen voor Dag van de Mantelzorg. Dat zijn mantelzorgers zeker waard! Mantelzorg kan zingeving en voldoening geven, maar kan ook zwaar zijn. Daarom wordt er extra aandacht gegeven aan zorg en ondersteuning voor mantelzorgers zelf.

Op vrijdag 24 juni nemen we hiervoor de draad terug op en organiseren de lokale dienstencentra in samenwerking met Samana een praatcafé voor mantelzorgers. Het praatcafé gaat door van 13.30 tot 16.00 u in Buurthuis Sterbos, Molenheide 1. Het wordt een middag om ervaringen uit te wisselen, informatie op te doen of gewoon eens te ontspannen. We voorzien een hapje en een drankje en een aangename sfeer.

Wil je erbij zijn, maar is vervoer een probleem of opvang voor de persoon waarvoor je zorgt, geef dan even een seintje, dan bekijken we de opties. Inschrijven via de lokale dienstencentra, graag ten laatste op woensdag 22 juni.