Jiujitsu: jutsoka wuustwezel

slijkstraat 1 Bus sporthal
2990 wuustwezel

0479 62 95 70

paullauwerys@gmail.com


Contactpersoon

paul lauwerys

0479 62 95 70

paullauwerys@gmail.com


Sport

Iedereen is welkom (kinderen, volwassenen, G-sporter, seniorensporter....) . Je kan geheel vrijblijvend en gratis drie lessen volgen. Kom gewoon naar de Dojo in losse kledij of training en probeer het eens... Het is effectief als zelfverdediging voor uzelf en anderen. Het is een goede oefening voor de lichamelijke gezondheid en conditie. Het geeft hoge geestelijke vorming. Het is aanpasbaar : afweer in verhouding met de aanval. Het is gemakkelijk aan te leren in een relatief korte periode. Er is geen speciale kennis vereist. Het is vlug te begrijpen en al effectief vanaf het begin. Er is geen gevaar bij training onder goede leiding van onze competente lesgevers. Het is te gebruiken in alle omstandigheden. Jiu-jitsu is een basis van verschillende budokunsten Met het beoefenen van Jiu-Jitsu bevordert men zijn alertheid, assertiviteit, zelfvertrouwen en aanpassingsvermogen aan omstandigheden. Het is echter geen competitiesport. Tijdens de training is er noch een winnaar noch een verliezer. Er is geen tweestrijd maar slechts harmonieuze actie. Naast het fysieke aspect is ook de geestelijke vorming van groot belang. In sterke mate wordt het zelfvertrouwen, het concentratievermogen en de zelfbeheersing bevorderd. De unieke budofilosofie is erop gericht de mens in positieve zin te ontplooien. Discipline en respect staan bij ons centraal. Kortom, een heel toffe sport waarbij je uw conditie en zelfvertrouwen sterk kan verbeteren.

ma-dag : 19u - 20u ( reservering ) 20u - 22u woe-dag : 19.30u - 22u

Ju-Jutsu wat letterlijk betekent “zachte kunst” is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men een aanvaller kan controleren of uitschakelen.
Men gebruikt de kracht en/of de agressie van de tegenstander om hem of haar uit te schakelen.
Een hele basis aan worp- , klem- , wurg- , afweer- , bevrijding- , controle-, trap- , druk- en slagtechnieken worden bij het Ju-Jutsu aangeleerd om zich efficiënter te kunnen verdedigen.

Sport Ju-Jutsu heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Door het invoeren van het Randori (oefengevecht) worden de aangeleerde technieken toegepast in een gevecht. Op dit niveau van sport heeft men een aantal gevaarlijke technieken laten vallen zodat de veiligheid van de beoefenaar gegarandeerd is en waarbij de beoefenaar de aangeleerde technieken kan toetsen aan praktijk situaties.

Onze afdeling “Ju-Jutsu / Sport Ju-Jutsu” heeft tot doel de verschillende Ju-Jutsu stijlen te groeperen.

Samen te werken zodat we kunnen streven naar juiste en efficiënte zelfverdedigingtechnieken, waarbij kunst en sport vredig naast elkaar bestaan zonder de traditionele waarden te verwaarlozen of te negeren.

Natuurlijke harmonie tussen zowel lichaam en geest, waarin zelfdiscipline, controle van de technieken, controle van het lichaam, innerlijke rust en wederzijds respect een onderlinge basis vormen onder de beoefenaars

Discipline en respect staan bij ons centraal. Kortom, een heel toffe sport waarbij je uw conditie en zelfvertrouwen sterk kan verbeteren.

iederéén welkom