Subsidies Jeugd

Bij de jeugddienst kunnen verenigingen terecht voor verschillende subsidies of toelagen, maar ook individuele jongeren kunnen beroep doen op een aantal subsidies. Hieronder vind je een overzicht van alle mogelijkheden.

Buurtfeesten met kinderactiviteiten
Verenigingen of buren die samen een buurt- of straatfeest organiseren, kunnen een toelage krijgen voor activiteiten specifiek voor kinderen. Huur je bijvoorbeeld een springkasteel of koop je spelmateriaal aan voor het feest, dan kan je hiervan tot maximum 150 euro terugbetaald krijgen.

Via deze link vind je alle informatie terug over buurtfeesten en kan je de subsidie online aanvragen. Deze subsidies worden gebundeld en ongeveer 4 keer per jaar uitbetaald.

Vergeet je buurtfeest zeker niet aan te vragen op voorhand, zodat je de juiste toelating hebt om eventueel de straat af te sluiten!

Kadervorming
Jongeren die een door de Vlaamse overheid erkende cursus volgen bij een jeugdwerkorganisatie, krijgen het inschrijvingsgeld terugbetaald met een maximum van 125 euro per jaar per persoon. Meerdere cursussen volgen per jaar kan dus, maar in dat geval wordt nog steeds maximum 125 euro terugbetaald.

Deze toelage vraag je aan door simpelweg je bewijs van deelname binnen te brengen op de jeugddienst, op papier of via mail. Ook deze aanvragen worden gebundeld en ongeveer 4 keer per jaar uitbetaald.

JoW-subsidies
De JoW-subsidie, ofwel de subsidie voor Jong organiserend Wuustwezel, is bedoeld om jeugdcultuur te promoten en jongeren te stimuleren iets te organiseren in hun eigen gemeente.
Onder jeugdcultuur verstaan we evenementen en activiteiten die niet alledaags zijn. Heb je bijvoorbeeld altijd al eens je eigen modeshow of fototentoonstelling willen organiseren? Heb je plannen voor de organisatie van een skatecontest of een FIFA-kampioenschap? Alles is bespreekbaar!
Het project moet verder georganiseerd worden door minstens 3 in Wuustwezel wonende jongeren, gedragen worden door vrijwilligers en doorgaan op Wuustwezels grondgebied.
Klik hier voor meer info over de JoW-subsidie, het reglement en het aanvraagformulier.
 
Jeugdhuizen
Ook jeugdhuizen kunnen een toelage krijgen voor hun werking. Hiervoor dienen zij een jaarverslag in bij de jeugddienst, waarin zij bewijzen te voldoen aan de criteria en voorwaarden vastgelegd in het reglement. Voor meer info hierover kan je contact opnemen met de jeugddienst.
 
Jeugdverenigingen
Erkende jeugdverenigingen krijgen elk jaar subsidies, aan de hand van verschillende criteria en het dossier dat ze binnenbrengen op de jeugddienst. Daarnaast kunnen ze subsidies aanvragen voor herstellingen, veiligheids- en toegankelijkheidswerken aan hun jeugdlokalen. Alle info voor jeugdverenigingen vind je hier terug.