Tentoonstelling (W)onderweg

De inkomhal van het gemeentehuis werd in een nieuw jasje gestoken. In het atelier van (W)onderweg is hard gewerkt. Mensen met een autismespectrumstoornis kunnen daar terecht met hun creatieve en artistieke talenten. Het resultaat kan je bewonderen in de inkomhal van het gemeentehuis tussen 15 oktober en 8 januari. 

(W)onderweg werd door het gemeentepersoneel gekozen als goed doel tijdens de vorige editie van de Warmste Week. Het is een vzw voor mensen met een autismespectrumstoornis in combinatie met een normale begaafdheid, vanaf 16 jaar. De klemtoon in hun werking ligt enerzijds op ontspanning en vorming, anderzijds op het ontwikkelen van creatieve en artistieke talenten. 

(W)onderweg beschikt over een beeldend atelier waarin er verschillende disciplines aan bod komen. Grafiek, tekenen, schilderen, keramiek, fotografie, gemengde technieken… Regelmatig worden er workshops georganiseerd waarbij gastkunstenaars met de deelnemers uit het beeldend atelier komen samenwerken. 

Jaarlijks komt het beeldend atelier naar buiten met een selectie van kunstwerken d.m.v. tentoonstellingen. Daarnaast beschikt (W)onderweg over een kunstuitleendienst, waar kunstwerken ontleend kunnen worden.

Hoog tijd om (W)onderweg met zijn kunstwerken welkom te heten in het gemeentehuis! Van 15 oktober t.e.m. 8 januari kan je hun kunstcreaties komen bewonderen in de inkomhal tijdens de normale openingsuren. Zeker de moeite om eens een kijkje te komen nemen. 

Meer info over (W)onderweg via: