Toch een beetje bloemencorso

Het Loenhoutse bloemencorso reed vorige zondag niet uit. De dahlia's rond het dorp bloeien even uitbundig als andere jaren en die konden de buurtbewoners niet laten staan. Daarom waren er toch wat bloemstukken te bewonderen én een corsowagen, waarmee de zorgsector letterlijk in de bloemetjes werd gezet.

Loenhout is van oudsher bekend als een bloemendorp. Begin september ruikt het dorp heerlijk naar de miljoenen bloeiende dahlia's. De inwoners kunnen die bloemen gewoon niet laten staan. En dus werd het jaarlijkse bloemencorso dit jaar op een andere manier gevierd. Er was een beperkt aantal bloemenwagens, bloemenmozaïeken en praalbogen te bewonderen.

Zorgsector in de bloemetjes

De grootste activiteit komt van buurtschap Notelaar. Een groep jongeren nam deze zomer het initiatief om een corsowagen in elkaar te zetten. Ze hebben er zeven weken aan gewerkt en kleden hem aan met zestigduizend dahlia’s, Daarna is de wagen verplaatst naar een zorginstelling in Wuustwezel. Daar zal de wagen enkele dagen blijven staan, als dank voor de inzet van de zorgsector tijdens deze crisis.

Het volgende bloemencorso is gepland op zondag 12 september 2021.