Vormingspunt stelt tentoon

Elke dinsdagvoormiddag komen in GC Blommaert een groep schilders en tekenaars samen in het begeleid atelier. In dit atelier werkt ieder aan zijn eigen creaties, begeleid door kunstenares Elsbeth Veerman. Nog tot en met maart 2019 kan je in de inkomhal van het gemeentehuis een aantal werken bewonderen. 
Michael van Hoeck wordt geïnspireerd door de directe omgeving van Wuustwezel en verbeeldt deze in acrylschilderijen. Ook Jan Torfs is geboeid door het landschap. Waar Michael laag over laag verf aanbrengt en de lichtinval en sfeer van het detail weergeeft, kiest Jan voor fijne potloodtekeningen met oog voor elk detail. May Mertens, Katrien Neys, Francine Vissers en Anne-Mie Pacquée werken ook met acrylverf maar hun onderwerpen en werkwijzen zijn anders. Waar de één strak en modern werkt, speelt de ander met de materie van de verf of werkt met toevalstechnieken. Gaby Bartholomeeusen en Willem Van Riet werken graag met aquarel. Met vloeiende kleuren weten ze beiden licht en sfeer in hun werk te toveren. Reinhilde Schittecat en Chouky Mooren zijn geboeid door de menselijke figuur. Ze werken met olieverf. Beiden houden van de volle warme kleuren en het stevige karakter van de olieverf. 
In dit atelier in een fijne collegiale sfeer en zijn de deelnemers geïnteresseerd in elkaars werk. Er wordt informatie en kennis uitgewisseld en het experiment wordt niet geschuwd! Het zijn inspirerende ochtenden, en meer... Het is het delen van een gezamenlijke passie, samen kijken naar kunst, nieuwe technieken proberen en natuurlijk samen eens goed lachen bij een kop koffie. Met deze tentoonstelling hopen we u deelgenoot te maken van deze kunstzinnige activiteit. Veel kijkplezier! 
 
Praktisch
Welkom in de inkomhal van het gemeentehuis, tijdens de openingsuren. 
Meer info: cultuur@wuustwezel.be, 03 690 46 26