Bouw Sociaal Huis van start

Op zondag 28 april kan je tijdens een speciale openwervendag van 10u tot 17u de voortgang van deze werken bezoeken!

Half februari is het OCMW van Wuustwezel gestart met de bouw van het Sociaal Huis. Het OCMW bouwt letterlijk en figuurlijk een gebouw zonder drempels. Het nieuwe administratieve centrum komt op de zorgcampus Franciscanessen. Op het voormalige kloosterdomein aan de Bredabaan startte onlangs ook de bouw van het nieuwe Woonzorgcentrum Amandina.

Een nieuwe sociale functie voor de kloostersite
VZW Kempens Landschap kocht het 40 ha groot park- en groengebied van de zusters Franciscanessen. Het park werd opengesteld voor het publiek en de voormalige klooster site krijgt een nieuwe sociale functie, zoals de zusters wensten.

Maximaal groenbehoud
Bij de herontwikkeling van de site werd gestreefd naar een maximaal groenbehoud. Dankzij de bomenstudie gevoerd in opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos en de goede samenwerking met Kempens Landschap kunnen de partners dit realiseren. De dreef tussen het Woonzorgcentrum en het Sociaal Huis zal worden heraangelegd en uitnodigen om het achterliggende park te ontdekken.

Kostprijs: 2.480.500 €
Het bureau LV- architecten uit Wuustwezel ontwierp een functioneel en compact kantoorgebouw dat past binnen het groene karakter van het domein. De firma Ibens NV zal instaan voor de bouw van het Sociaal Huis en engageert zich om het af te werken tegen mei 2014. De kostprijs van de bouwwerken bedraagt 2.480.500€.

"Zorgen voor mensen" is de opdracht
Het nieuwe gebouw zal duidelijk zichtbaar zijn en goed bereikbaar zijn voor de inwoners van de gemeente.  In het sociaal huis kan de burger terecht voor allerlei hulp- en zorgvragen. Het OCMW van Wuustwezel beschikt over een uitgebouwde sociale dienstverlening. Elke inwoner van de gemeente heeft recht op welzijn en kan hiervoor in het Sociaal Huis terecht. Zorgen voor mensen is onze opdracht en daar gaan we elke dag voor. Het Sociaal Huis zal het OCMW meer mogelijkheden bieden om haar opdracht waar te maken.