Dienst lokale economie

De dienst lokale economie is het aanspreekpunt voor bedrijven, KMO's, middenstanders en andere handelaars. De toekomstige en gevestigde Wuustwezelse ondernemers kunnen met al hun vragen terecht bij de ambtenaar Lokale Economie.

Afwijking rustdag

Winkeliers die willen afwijken van hun wekelijkse rustdag, moeten hiervoor een aanvraag indienen bij het gemeentebestuur.

Aanvraag kaart ambulante handel

Met de vernieuwde wetgeving ambulante handel heeft de federale overheid de procedure tot aanvraag van een leurkaart grondig gewijzigd. U vraagt de leurkaart aan bij een erkend ondernemersloket. Daardoor wordt de procedure voor de ambulante handelaar vereenvoudigd en zullen in de meeste gevallen de administratieve stappen die u moet doorlopen, in één dag kunnen plaatsvinden.

Hulp voor startende ondernemers

Starten met een eigen zaak is geen sinecure. De ambtenaar lokale economie kan je helpen in je zoektocht naar de juiste informatie.

Starters en ondernemers kunnen voor informatie en specifiek advies terecht bij het het Agentschap Innoveren en Ondernemen. De accountmanagers van het Agentschap Ondernemen begeleiden je bij de opstart en bij de verdere ontwikkeling van je plannen.