Ecowijzer

Ecowijzer, wegwijs in het lokale aanbod van duurzame producten

Zoek voortaan ecologische, lokale, biologische of eerlijke producten op www.ecowijzer.be

Een gids voor duurzaam en (h)eerlijk aankopen
De ecowijzer is een gids voor duurzaam en (h)eerlijk aankopen voor de moderne, bewuste consument.  De papieren versie was toe aan een update en dat werd een digitale update. 

Alle duurzame, bio of fairtrade verkoopadressen, horecazaken en andere diensten in Wuustwezel, Brecht, Essen en Kalmthout vind je op www.ecowijzer.be. Deze vier gemeenten willen hun inwoners warm maken voor de voordelen van lokaal kopen, de korte keten, eerlijke handel en duurzaamheid.

Handige zoekfunctie
De nieuwe website is gebruiksvriendelijk en biedt meer mogelijkheden dan een papieren versie.  De verkooppunten worden op kaart weergegeven en met de handige zoekfunctie vind je in een mum van tijd de dichtstbijzijnde imker of bioboer.  Zit je met vragen over labels of gerelateerde  thema’s?  De artikels geven je antwoord.  De nieuwsberichten houden je op de hoogte van toffe activiteiten. 

Plaats je zaak op de website
Ben je een ondernemer die duurzaam, bio, fairtrade of in de korte keten werkt?  Dan is het nog niet te laat !   Neem contact op via duurzaam@wuustwezel.be

Lokaal
Ook in het Boerenijsje wordt de korte keten hoog in het vaandel gedragen. ’s Morgens worden de koeien gemolken en ’s middags kan je al een supervers ijsje komen smullen. Onze vier burgemeesters creëerden er een heerlijke coupe ecowijzer!

Meer info
Duurzaamheidsambtenaar - 03 690 46 37 - duurzaam@wuustwezel.be