Toerisme in Wuustwezel

Normale openingsuren

De deuren van onze Dienst Toerisme zijn opnieuw geopend volgens de normale openingsuren. Op deze manier proberen we de drukte maximaal te spreiden. Cadeaubonnen, fiets- en wandelkaarten, geschenkboxen Wezelse Weelde en andere toeristische brochures kunnen nog steeds vooraf besteld worden via toerisme@wuustwezel.be. Zo bent u sneller geholpen aan het loket.

Opgelet: de bibliotheek is nog steeds niet toegankelijk voor publiek. De bestelde boeken kunnen wel op eender welk moment tijdens de openingsuren afgehaald worden.

Openingsuren dienst toerisme 
   * Elke weekdag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 17u
   * Maandag-, dinsdag- en donderdagavond van 18u tot 20u
   * Zaterdag van 10u tot 12u

 

Over Wuustwezel

Wuustwezel is een uitgesproken plattelandsgemeente waar nog veel land-en tuinbouwers actief zijn. Via allerlei initiatieven (LandbouwLeerPad, bedrijfsbezoeken, gegidste wandeltochten) wil het gemeentebestuur de bevolking in contact brengen met de ‘boerenstiel’.

Sinds enkele jaren mag Wuustwezel zich ook trotse eigenaar noemen van uitkijktoren ‘de Klot’. In natuurgebied ‘De Maatjes’ kijk je vanop de toren uit over het oude turfgebied en de omgeving. Deze plek gonst trouwens van de geschiedenis: tijdens WO I stond hier de Dodendraad die Belgen moest verhinderen naar het neutrale Nederland te vluchten, met alle gevolgen van dien.

Verder zijn Wuustwezel en haar deelgemeenten rijk aan erfgoed, kan je er prachtig wandelen door velden & bossen en kan je er ook heel wat interessante kilometers op de fiets afleggen. Blijf je langer dan 1 dag? Geen probleem, we hebben voldoende mogelijkheden om de nacht door te brengen, te ontbijten of te dineren.

  

Via deze website en onze promofilm proberen we een goed beeld te geven van wat Wuustwezel te bieden heeft voor toeristen en eigen inwoners.