Beleidsplannen van het gemeentebestuur

Naast het meerjarenplan 2014 - 2019 beschikt het gemeentebestuur nog over enkele andere beleidsplannen. Een overzicht: 

Reglement voor de aanleg van rioleringsinfrastructuur in ontwikkelingen

Reglement voor de aanleg van rioleringsinfrastructuur in ontwikkelingen

Dit reglement is van toepassing op alle bouwwerken of ontwikkelingen van kavels, percelen of terreinen in Wuustwezel, waarmee de aanleg van rioleringsinfrastructuur gepaard gaat. Dit reglement geldt voor de volledige looptijd van een ontwikkeling: dit is vanaf het kenbaar maken bij de gemeente van de intentie tot ontwikkelen, tijdens de conceptfase, het voorontwerp en het ontwerp, gedurende het indienen van een aanvraag voor het realiseren van een ontwikkeling of bouwwerk tot op het ogenblik dat de ontwikkelaar voldaan heeft aan alle lasten en voorwaarden die opgelegd werden aan de ontwikkeling of het bouwwerk. Dit reglement zal mutatis mutandis ook van toepassing zijn op de projecten vergund per omgevingsvergunning.

Het reglement voor de aanleg van rioleringsinfrastructuur in ontwikkelingen...

Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (GRS)

Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (GRS)

In het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS) Wuustwezel geeft de gemeente haar visie op de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van het grondgebied, weliswaar binnen de krijtlijnen die Vlaanderen en de provincies hebben bepaald in resp. het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen en de provinciale ruimtelijke structuurplannen.

Een ruimtelijk structuurplan bestaat altijd uit drie onderdelen. Het informatief gedeelte geeft de bestaande ruimtelijke structuur weer. Het richtinggevend gedeelte duidt de gewenste ruimtelijke structuur aan. Tot slot geeft het bindend gedeelte een overzicht van de 'acties' die de gemeente wenst uit te voeren ter realisatie van de visie die verwoord is in het ruimtelijk structuurplan. De gemeente en de instellingen die eronder ressorteren zijn verplicht de bepalingen van het bindend gedeelte uit te voeren.

Het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan werd door de gemeenteraad definitief goedgekeurd in zitting van 4 december 2006.  Ook de Bestendige Deputatie van de provincie Antwerpen gaf haar goedkeuring, nl. op 12 april 2007, maar schrapte grotendeels de voorgestelde woonprogrammatie.

Hieronder kan u het GRS inkijken. Wij hebben het omwille van de grootte opgesplitst in verschillende stukken. De passages die door de Bestendige Deputatie werden geschrapt, hebben we in het rood en doorhaald weergegeven en zijn derhalve niet meer van kracht.

Titel en Voorwoord
Titelblad-Kaartenatlas
Informatief gedeelte
Richtinggevend gedeelte
Bindend gedeelte
Bijlagen

Lijst met kaarten uit het informatief gedeelte
Lijst met kaarten uit het richtinggevend gedeelte 

Mobiliteitsplan

Mobiliteitsplan

Het mobiliteitsplan omschrijft de visie over mobiliteit in de gemeente voor de volgende jaren en heeft tot doel de verkeersveiligheid te verhogen, de verkeersleefbaarheid te verbeteren en het verplaatsingsgedrag te wijzigen. Het mobiliteitsplan onderzoekt de verschillende knelpunten op het ganse grondgebied van onze gemeente en reikt adequate oplossingen aan. Het bevat een samenhangend geheel van maatregelen waarin de verschillende verkeerssoorten op een evenwichtige wijze aan bod komen.  Het plan betekent een leidraad voor de keuzes in verband met de verkeerscirculatie, de voorzieningen voor het fietsverkeer, het openbaar vervoer, het parkeren, de verkeersveiligheid en leefbaarheid.

Hieronder kan u het Mobiliteitsplan inkijken. Wij hebben het omwille van de grootte opgesplitst in verschillende stukken: 

01 - situering wuustwezel
02 - synthese bestaande ruimtelijke structuur
03 - verkeersinfrastructuur
04 - gewenste ruimtelijke structuur
05 - GRS woningprogrammatie
06 - GRS economische structuur
07 - GRS recreatieve structuur
08 - GRS lijninfrastructuur
09 - GRS openbaar vervoer
10 - streefbeeld voetgangersnetwerk
11 - recreatieve wandelroutes
12 - streefbeeld functioneel fietsroutenetwerk
13 - thematische fietsroutes
14 - fietsknooppuntenkaart
15 - bestaande fietsvoorzieningen en knelpunten
16 - basismobiliteit
17 - streefbeeld openbaar vervoer
18 - openbaar vervoer regio
19 - gemeentelijke wegencategorisering
20 - wegencategorisering regio 

Zoneringsplan Wuustwezel

Zoneringsplan Wuustwezel

Op 7 september 2008 trad het zoneringsplan in werking. Dit plan bepaalt hoe het afvalwater van alle huizen in Wuustwezel wordt gezuiverd: door aan te sluiten op reeds bestaande infrastructuur, door aan te sluiten op nog te bouwen infrastructuur of door het te zuiveren in een individuele installatie. Het zoneringsplan werd goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25 juni 2007.

Masterplan Openbare Verlichting

Masterplan Openbare Verlichting

Als eerste gemeente in Vlaanderen heeft Wuustwezel op 17 januari 2012 een masterplan openbare verlichting geïntroduceerd. Het masterplan is een meerjarenbeleidsplan voor openbare verlichting dat werd opgesteld in samenwerking met energiedistributiebedrijf Fluxis en distributienetbeheerder Iveka. Op basis van dit masterplan formuleert Wuustwezel een aantal concrete doelstellingen rond openbare verlichting waaronder een forse energiebesparing.

Het masterplan kan je hier integraal raadplegen

Uitgebreid bosbeheerplan gemeentebossen

Uitgebreid bosbeheerplan gemeentebossen

De opmaak van het bosbeheerplan voor de gemeentebossen De Kuyck, Hofakker, Huisheuvel, Molenbos en Molenheide werd toevertrouwd aan de dienst Duurzaam Milieu- en Natuurbeleid van de provincie Antwerpen. In het plan werd ook een toegankelijkheidsregeling opgenomen.

Dit bosbeheerplan kan je hier raadplegen.

Budget 2017

Budget 2017

In uitvoering van het meerjarenplan 2014 - 2019 werd voor 2017 ook een budget opgesteld. Het budget 2017 is een document waarin een raming wordt gemaakt van de ontvangsten en uitgaven die we in 2017 gaan realiseren. Het geeft dus een financieel beeld van het geplande beleid voor het volgende jaar.  

Het budget 2017 kan je hier raadplegen

Gemeenterekening 2015

Gemeenterekening 2015

De gemeenterekening geeft een overzicht van de ontvangsten en uitgaven. Het geeft zo ook een beeld van de financiële situatie van de gemeente.

De rekening 2015 kan je hier raadplegen